Wasvoorschriften

Informatie over Fleece stof: 

Fleece houdt je heerlijk warm en droogt zeer snel. Daarom is het een heerlijke stof om een slaapzak van te maken en slaapt het zeer zacht Dankzij het zachte en fluffy oppervlak

Hoe was én droog je een fleece trappelzak?

Het wassen van een fleece trappelzak is gelukkig niet moeilijk.

Voordat jouw fleece trappelzak wordt gewassen is het verstandig om altijd eerst het waslabel te controleren. Daarnaast hebben we enkele handige tips voor je op een rijtje gezet:

  • Was jouw fleece trappelzak maximaal op 40°C graden. Fleece kan niet goed tegen warmte. Wanneer fleece in aanraking komt met hoge temperaturen kan de plaid gaan krimpen.
  • Gebruik geen wasverzachter. Het gebruik van wasverzachter zorgt er voor dat jouw plaid minder goed isoleert en dus minder warmte vasthoudt. 
  • Stop jouw fleece trappelzak niet in de droger. Na de eerste tip komt deze waarschijnlijk niet als een verrassing. Fleece kan niet goed tegen hoge temperaturen. Wanneer je deze in de droger doet, gaat de plaid krimpen. Gelukkig is fleece een sneldrogende stof, hierdoor is jouw trappelzak binnen no-time droog als deze aan de waslijn hangt. 
  • Gebruik geen strijkijzer. Fleece is niet geschikt om te strijken. Door de hoge temperatuur trekken de kunststofvezels samen en plakt jouw trappelzak vast aan het strijkijzer. Wanneer jouw trappelzak netjes wordt opgehangen om te drogen is het vaak niet nodig om jouw trappelzak te strijken.